Motorcyklister – kom i god form

Når du ser en MotoGP-udøver som fx Marc Marquez, ligner det måske ikke, at han skal igennem den vildeste træning for at holde sig i form. Han sidder jo bare på en motorcykel, eller gør han? I denne artikel kan du læse om, hvorfor det er vigtigt at være i god form, når man bruger mange timer på en motorcykel. Husk at hvis du endnu ikke har en motorcykel, kan du finde inspiration lige her.

Hvorfor skal motorcyklister være i god form?

Det er vigtigt, at en motorcyklist har en god aerob base og en høj anaerob tolerance, når hans eller hendes puls når store højder i forbindelse med et løb. Derudover er det også vigtigt at træne musklerne, som er placeret i en enkelt position, i løbet af størstedelen af konkurrencen.

Når det kommer til, hvordan en motorcyklists muskler arbejder, er det meget anderledes end fx en fodboldspiller eller en tennisspiller. Det kan mest af alt sammenlignes med, hvordan musklerne arbejder, når vi er oppe i en rutsjebane.

I forbindelse med et løb skal en motorcyklist vedligeholde en aerodynamisk position, som hjælper ham eller hende med at opnå den hurtigste tid, mens han eller hun kontrollerer motorcyklen. Derudover skal piloten også altid være klar til at kontrollere motorcyklen. Dette gælder især i forbindelse med sving, men der kan også opstå overraskelser på banen.

Derfor kræver det en enorm effektiv koordination mellem vores visuelle sans, ens reflekser samt koordineringen af motorcyklen, og alt dette finder sted, mens der flyves afsted på et bæst, som kører med mere end 170 kilometer i timen.

Derfor kræver det masser af styrke og fleksibilitet, og det kan trænes på flere måder. Blandt andet har den spanske MotoGP-udøver Marc Marquez brugt flere timer på en motionscykel i år, og der er masser af gode muligheder for at købe en motionscykel til hjemmet.

Træn med en crosstrainer

Du kan også træne hele kroppen med en god crosstrainer, som er fantastisk til aktivering af hele kroppen på en gang. Derudover er det en glimrende løsning til forbrænding af kalorier, genoptræning samt konditionstræning.

Du kan fx bruge dine armkræfter, når du træner med en crosstrainer. Brug din crosstrainer til at skubbe eller trække hårdt i dens håndtag, så du sørger for at den udelukkende kører takket været dine armkræfter. På den måde aktiverer du musklerne i ryggen, skuldrene, og armene, og det forbereder dig på mange timer på motorcyklen.