Professionel racing kræver system og tjek på tingene

Der er masser af mennesker, der har en motorcykel, og som dyrker det fri liv med hestekræfter mellem benene og frisk luft omkring kroppen, når de suser ud ad landevejen en herlig sommerdag. At køre på motorcykel er i dag mere en hobby end en nødvendighed, for de færreste bruger en motorcykel til at pendle på arbejde. Det at have en motorcykel og nyde at køre på den er i dag i høj grad et udtryk for en livsstil, som udstråler overskud og glæde.

Måske bliver du så grebet af at køre på din motorcykel, at du begynder at dyrke motorsport – for eksempel roadracing, som er en herlig sport. Sporten består i at køre konkurrenceløb på motorcykel på lukkede asfaltbaner. Her er man ikke underlagt færdselslovens regler, men har friheden på banen, og man kan dyrke både fart, kørestil og hestekræfter, som man ønsker.

Nogle bliver så grebet af sporten, at de begynder at køre professionelt eller selv danner en professionel klub. Hvis du hører til de sidste og dermed vil forsøge at gøre køresporten til din levevej, er du en ægte iværksætter, som forhåbentlig vil lykkes med din virksomhed.

En af forudsætningerne for at lykkes med en virksomhed er at have gode styringssystemer, der kan hjælpe med at skaffe og fastholde overblik over de mange relationer, som er en del af det at drive en virksomhed. Blandt disse systemer er et system til crm, som kan hjælpe med at holde rede på aftaler med kunder, leverandører og andre professionelle stakeholders, sådan at du hele tiden kan fastholde et overblik og optimere din forretning. CRM er en forkortelse, som så meget andet i it-verdenen, og står for Customer Relations Management, og det siger lidt om, hvad et CRM-system primært er beregnet til. Det er et afgørende og vigtigt værktøj i mange virksomheder, hvor der er brug for at skabe sig et godt overblik over, hvad der bidrager til forretningen, og hvad der ikke gør, og fastholde de aftaler, man indgår med kunder og leverandører.

Når du har fået etableret din roadracing-virksomhed med blandt andet gode administrative styresystemer, kan du begynde at planlægge jeres deltagelse i de forskellige roadracing events, som der findes i Danmark. Der er flere muligheder i Danmark. Et af de klassiske steder at gennemføre motorløb på bane er på Ring Djursland, der, som navnet siger, ligger på Djursland, og dermed et let tilgængelig for kørere fra hele landet. Der er gode vejforbindelser, og færgen går stadig til Ebeltoft.

Motorløb på motorcykel er en sport, der tiltaler mange, og som mange dyrker i deres ungdom, men vil man langt med sporten, kræver den som alle andre sportsgrene en dedikeret indsats, hvor man lægger mange timer i træning. Det kræver også en vis økonomi at holde sig kørende, så en del af det professionelle klubliv er også at arbejde med sponsorater og partnere, så man kan sikre økonomien i klubben og for de enkelte kørere.